Jak správně pečovat o pravé hedvábí

Pravé hedvábí je nejen krásný, ale i náročný materiál, který vyžaduje specifickou péči. V tomto článku se dozvíte, jak správně pečovat o hedvábné výrobky, a zjistíte, proč je investice do našich hedvábných produktů tou nejlepší volbou pro vás.

Jak pečovat o hedvábí 

  1. Praní a údržba
  • Ruční praní: Nejlepším způsobem, jak prát hedvábí, je ruční praní ve vlažné vodě s jemným mýdlem. Používejte pouze čisté a měkké mýdlo bez přídavku bělidel nebo chemikálií.
  • Nevkládejte do pračky: Hedvábí byste nikdy neměli prát v pračce, protože to může poškodit vlákna a strukturu látky.
  • Měkké máčení: Nechte hedvábí jemně namočit ve vodě, nikdy jej nemasírujte nebo nekrčte, protože to může způsobit poškození vláken.

2. Sušení

  • Sušení na vzduchu: Po praní hedvábí jemně vymačkejte přebytečnou vodu mezi dvěma čistými ručníky a sušte na plocho, ideálně na čistém a suchém ručníku. Vyhněte se přímému slunečnímu světlu a zdrojům tepla, které mohou způsobit vyblednutí a zpevnění hedvábí.
  • Nepoužívejte sušičku: Hedvábí nikdy nesušte v sušičce, protože vysoké teploty mohou poškodit materiál.

3. Žehlení

  • Nízká teplota: Při žehlení hedvábí používejte nízkou teplotu a ideálně žehlete látku na rubové straně. Použití parní žehličky je doporučeno, ale vždy se ujistěte, že není přehřátá.
  • Použití parní lázně: Pokud je hedvábí velmi zmačkané, můžete ho jemně napařit nad hrncem s horkou vodou, aby se vrásky vyhladily.

4. Skladování

  • Skladování v suchu: Ukládejte hedvábné oděvy v suchu a temnu, ideálně v bavlněném sáčku nebo ve skříni. Vyhněte se plastovým obalům, které mohou zadržovat vlhkost.
  • Vyhněte se kontaktu s vlhkostí: Houbové nebo vlhké prostředí může způsobit plíseň a poškození hedvábí.

 

Proč si vybrat hedvábné výrobky z našeho eshopu

  1. Certifikát pravosti - Naše hedvábné výrobky jsou zaručeně vyrobeny z pravého hedvábí. Každý produkt je dodáván s certifikátem pravosti, který potvrzuje kvalitu a autenticitu materiálu. S nákupem od nás máte jistotu, že investujete do prvotřídního produktu.
  2. Možnost osobní návštěvy - Pokud máte zájem o ověření kvality našich hedvábných produktů, neváhejte navštívit naši dílnu v Ostravě. Můžete si prohlédnout naše výrobky a ověřit jejich pravost osobně. Naše přátelská atmosféra a odborné rady vám pomohou lépe pochopit, co od našich produktů můžete očekávat.
  3. Doprava zdarma nad 3000 Kč - Abychom vám nákup ještě více zpříjemnili, nabízíme dopravu zdarma na všechny objednávky nad 3000 Kč. To je skvělá příležitost, jak získat naše hedvábné výrobky s minimálními náklady na dopravu.
  4. Široká nabídka výrobků - Na našem eshopu najdete široký výběr hedvábných výrobků, včetně elegantních šatů, blůz, šálů a dalších doplňků. Naše kolekce je navržena tak, aby splnila vaše představy o kvalitě a stylu. Ať už hledáte něco na speciální příležitost nebo elegantní doplněk do svého každodenního šatníku, máme pro vás ideální volbu.

 

Inspirace pro váš nákup

  1. Hedvábný župan - Představujeme vám náš svůdný a smyslný dámský hedvábný župan, který je synonymem luxusu a pohodlí. Ručně šitý v naší ostravské dílně, tento župan je vyroben z nejluxusnějšího materiálu na světě. Hedvábí je známo svými léčebnými účinky na pleť, takže nejenže vypadáte skvěle, ale také se cítíte skvěle. Každý župan je balen v překrásném dárkovém balení, což z něj činí ideální dárek. Po objednání začínáme ihned šít a výrobek se pokusíme dokončit do 14 dnů. Vzhledem k náročnosti výroby doporučujeme objednávat s dostatečným časovým předstihem.
  2. Hedvábný polštář - Není nic lepšího pro vaši pleť a vlasy než náš luxusní polštář z pravého morušového hedvábí. Tento polštářek poskytuje vynikající komfort a přispívá ke krásné pleti a zdravým vlasům. Hedvábí absorbuje méně vlhkosti než bavlna, takže vaše pleť a vlasy zůstávají hydratované i během spánku. Polštář také eliminuje tvorbu otlaků a brání třepení vlasů, lámání a elektrizování. Je ideální pro ženy s loknami a vhodný i pro alergiky. Polštář je k dispozici v několika velikostech a barvách a je vyráběn v naší krejčovské dílně v Ostravě.

Investice do pravého hedvábí je investicí do kvality a krásy. Vyberte si z naší nabídky hedvábných výrobků a objevte jejich luxus a výhody. Pro více informací a nákup navštivte náš eshop a užijte si kouzlo hedvábí!